Translate

duminică, 9 martie 2014

GANODERMA (Ganoderma Lucidum)


 Ganoderma Lucidum este o specie de ciuperca populara in China si Japonia. Aceasta ciuperca creste si acum spontan in padurile de artar din zonele calde si umede. Conform descoperirilor arheologice, primele utilizari in scopuri medicinale ale ganodermei au mai mult de 4000 de ani vechime, pentru ca acum 2000 de ani sa fie pentru prima oara mentionate intr-un tratat de medicina chineza.
 In aceasta scriere, remediile sunt grupate in doua categorii: majore (cu actiune terapeutica intensa) si minore (cu actiune terapeutica mai slaba). Prima pe lista remediilor majore este chiar ganoderma, care in limba chineza este cunoscuta drept "Ling Zhi" (adica "izvorul puterii spiritului"), in timp ce in japoneza are denumirea, ceva mai cunoscuta, de "Reishi", iar in coreana se numeste "Yeongji". In cel mai vechi tratat de medicina chineza se spune despre ganoderma ca "are gustul amar, energia neutra si nici un fel de toxicitate. Este buna pentru energia Qi din zona capului, imbunatatind activitatea mentala.Consumata vreme indelungata va intineri corpul si nu il va lasa sa imbatraneasca niciodata".
Aceasta ciuperca este disponibila in mai multe culori, insa cea mai raspandita este ganoderma rosie. In medicina traditionala chineza, ganoderma este catalogata drept o planta superioara. Poarta si denumirea de "Regele miraculos al plantelor", sau "Ciuperca magica". Ganoderma se cultiva in special in China, Taiwan, Japonia si Coreea.
 Conține mai mult de 200 de substanțe active.
Este considerata ciupercă medicinală, deoarece ganoderma conține polizaharide, adenozine și triterpenoide, precum și germaniu organic, astfel că este un puternic imunostimulent, reduce colesterolul, tratează bolile de piele și întinerește tenul și organismul.  
Are un rol esențial în buna funcționare a organismului nostru, astfel că, reface funcțiile ficatului și pancreasului, ajută la funcționarea bună a glandelor renale, organismul va avea capacitatea de a se reface rapid și de a se vindeca, previne senilitatea și bolile asociate bătrâneții, previne alergiile și luptă împotriva cancerului cu succes. Mai mult decât atât, cercetările științifice au demonstrate că ganoderma tratează cancerul și oprește metastaza, elimină durerile cauzate de cancer și sporește eficiența medicamentelor anticanceroase.
 Ce trateaza Ganoderma:

  Nu degeaba ganoderma este denumită ciuperca minune, deoarece are multiple întrebuințări și numeroase efecte pozitive asupra organismului. Așadar, fiind un medicament natural fără efecte secundare (doar în cazul consumului prelungit de ganodermă și fără avizul și sfatul vreunui medic s-au semnalat amețeli, dureri de cap și de stomac sau diaree), ganoderma are o arie largă de acoperire și tratează un spectru larg de boli. La începutul curei cu ganodermă, în prima săptămână, aceasta depistează bolile ce atacă organismul și a toxinelor prezente în corp. Apoi, ganoderma începe să acționeze eliminând toxinele și purificând organismul. Ganoderma este ideală pentru eliminarea excesului de acid uric și lactic, astfel că, va elimina toxinele din corp și grăsimile provocate de colesterol. După ce s-a produs detoxifierea organismului, ganoderma acționează pentru a regla starea de bine din organism și acționează pentru fortifierea, reîntinerirea și menținerea unui nivel optim de funcționare al organismului.
 Ganoderma vindecă complet durerile de cap și umeri cauzate de hipertensiune, ajutând la îmbunătățirea presiunii și circulației sangvine, astfel că, această ciupercă minune micșorează atât presiunea sistolică cât și pe cea diastolică.
 Ganoderma trebuie consumată de cardiaci deoarece tratează bolile de inimă, obstrucțiile vasculare cerebrale, previne infarctul miocardic, apoplexia cerebrală și anghina pectorală.
 Cu ajutorul ganodermei puteți trata bolile de ficat și de pancreas, determinând revenirea funcțiilor acestor organe la normal și obținerea unor efecte pozitive, precum și bolile digestive. Ulcerul gastric și duodenal sau gastrita pot fi ușor tratate cu ajutorul ganodermei. Pacienții care suferă de ulcer și și-au pierdut pofta de mâncare, se simt slăbiți, au dureri mari, pot urma un tratament cu ganodermă pentru a vedea îmbunătățiri semnificative.
 Mai mult decât atât, ganoderma tratează reumatismul, bolile renale, diabetul și bolile de piele, precum și durerile asociate menopauzei și menstruației. Puteți consuma ganodermă și dacă vă simțiți stresat, obosit, dacă țineți un regim de slăbire sau dacă aveți greutăți în a vă concentra sau chiar pierderi de memorie.
 Dar, poate cea mai importantă funcție a ganodermei este aceea că previne, tratează și chiar vindecă cancerul. Ganoderma conține polizaharide și Germanium, substanțe anticancerigene care fortifică sistemul imunitar și opresc metastaza cancerului, dar și previn apariția acestei boli. De asemenea, ganoderma elimină formațiunile canceroase, ușurează durerile insuportabile ale pacienților ce se află în fază terminală, și tratează toate tipurile de cancer, precum cel mamar, esofagian, intestinal, de colon, uterin… În concomitență cu consumul de ganodermă, se recomandă un stil de viață și un regim alimentar echilibrat, lipsit de stres și alți factori nocivi precum tutunul, alcoolul sau cafeaua consumate în cantități mari. Ganoderma este un tratament naturist care merită încercat. Toate persoanele pot consuma ganoderma, de la copii ce au depășit vârsta de 10 ani, până la adulți, bătrâni sau femei însărcinate. 
Ganoderma ajută în mod considerabil în vindecarea următoarelor boli şi afecţiuni: 
1. CANCER: Consumată preventiv, Ganoderma ajută la reducerea riscului apariţiei cancerului sau în cazul în care această boală s-a declanşat, este una dintre armele cele mai eficiente în distrugerea celulelor cancerigene. Ganoderma conţine mai mult de 154 de tipuri de antioxidanţi ce au efecte uimitoare asupra tratării acestei boli.
2. BOLI CARDIACE: Ciuperca Ganoderma ajută la prevenirea bolilor cardiace şi a atacului cerebral. Are efecte de echilibrare a presiunii arteriale, de îmbunătăţire a circulaţiei, de scădere a nivelelor de grăsime din sânge şi de evitare a arterosclerozei deoarece conţine adenozină şi triterpenoide naturale.
3. REMEDIUANTI-ÎMBĂTRÂNIRE: Ganoderma conţine o mare cantitate de antioxidanţi precum polifenoli, flavonoide, vitamina C, etc. care luptă împotriva radicalilor liberi, iar germaniul organic ajută la oxigenarea celulară, ceea ce determină combaterea efectelor îmbătrânirii şi asigură longevitatea organismului.. 
4. PIERDERE ÎN GREUTATE: Ganoderma ajută corpul să piardă în greutate, arde depozitele de grăsimi şi este un stimulent natural al metabolismului datorită sinergiei compuşilor săi. 
5. ENERGIZARE: Ganoderma îmbunătăţeşte nivelele de energie atât a corpului cât şi a minţii deoarece germaniul organic conţinut de ciupercă ajută la o oxigenare mai bună a celulelor, crescând nivelul global de energie al organismului. 
6. REGENERAREA PIELII: Antioxidanţii conţinuţi de Ganoderma protejează pielea efectele dăunătoare ale radicalilor liberi care cauzează apariţia ridurilor şi îmbătrânirea prematură a pielii. Ganoderma ajută de asemenea în cazul apariţiei cancerului de piele.
7. ARTRITĂ: Ciuperca Ganoderma ajută la prevenirea, reducerea riscului şi combaterea artritei reumatoide datorită sinergiei triterpenoidelor, germaniului organic şi a imunomodulatoarelor care permite controlul inflamaţiilor şi echilibrarea sistemului imunitar. 
8. SISTEMUL OSOS: Datorită prezenţei calciului şi a vitaminei D, pe lângă compuşii care ajută la absorbţia calciului se îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului osos, iar consumul zilnic de Ganoderma ajută la menţinerea densităţii osoase. 
9. COLESTEROL: Ganoderma ajută la reducerea nivelului de colesterol şi îmbunătăţeşte de asemenea proporţia dintre colesterolul bun (HDL) şi cel rău (LDL), reducând nivelul colesterolului rău datorită prezenţei triterpenoidelor şi a adenozinei.
10. OBEZITATE: Ganoderma ajută la prevenirea obezităţii şi la reglarea nivelului de glucoză din sânge. Este foarte puţin probabil ca persoanele care au o dietă sănătoasă, fac exerciţii fizice în mod regulat şi consumă ciuperca ganoderma să devină obezi.
11. DIABET: Ganoderma îmbunătăţeşte metabolismul şi previn apariţia creşterilor bruşte a nivelului de zahăr din sânge, echilibrând metabolismul general al organismului.
12. REGLEAZĂ NIVELUL DE ZAHĂR DIN SÂNGE: Zahărul din sânge tinde să crească odată cu vârsta, însă polifenolii şi polizaharidele conţinute de ciuperca ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge.
13. REGLEAZĂ PRESIUNEA SANGUINĂ: Ganoderma ajută la reducerea presiunii sanguine datorită purificării sângelui şi elasticizării arterelor şi a vaselor de sânge. 
14. GASTRITĂ: Datorită compuşilor extraordinari pe care îi conţine ganoderma, aceştia luptă în mod eficient împotriva Helicobacter Pylori, bacteria care inflamează mucoasă intestinală şi duodenul. Mai mult chiar, celulele stomacului funcţionează mai bine datorită sinergiei compuşilor care controlează secreţia de acid gastric.
15. CONSTIPAŢIE: Datorită cantităţii mari de cantidad de fibre nesolubile precum hemiceluloza conţinută de ganoderma, colonul funcţionează în mod adecvat. Aceste fibre îmbunătăţesc funcţiile digestive şi permite eliminarea toxinelor şi a compuşilor dăunători pentru corp. 
16. ALZHEIMER: Ganoderma ajută în mod eficient la îmbunătăţirea memoriei şi cu toate că încă nu se cunoaşte un tratament pentru vindecarea maladiei Alzheimer, ciuperca ganoderma ajută la încetinirea procesului de reducere a acetilcolinei din creier, care este cauza apariţiei acestei maladii.
17. PARKINSON: Antioxidanţii conţinuţi de ganoderma ajută la prevenirea distrugerii celulor creiurului, care este una din cauzele apariţiei bolii Parkinson. Dacă se consumă ganoderma în mod regulat, este foarte puţin probabil ca această boală să apară.
18. DEPENDENŢE: Prin efectul sinergic al compuşilor precum germaniul organic şi al antioxidanţilor, se îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului nervos, consumul de ganoderma fiind de un real folos în controlarea şi stoparea dependeţelor nocive pentru organism.
19. MIGRENE: Compuşii care relaxează sistemul nervos, împreună cu triterpenoidele care controlează apariţia durerilor şi a inflamaţiilor, ajută la controlarea şi combaterea, într-un mod foarte eficient a migrenelor şi cefaleelor. 
20. BOLI HEPATICE: Datorită proprietăţilor sale antifibrotice şi imunologice, ciuperca ganoderma, prin sinergia compuşilor săi, acţionează în mod eficient asupra ficatului, ajutând la prevenirea unei proaste funcţionări a acestui organ extrem de important.
21. BOLI RENALE: Studii ştinţifice realizate în Japonia demonstrează că ciuperca ganoderma are un efect puternic asupra îmbunătăţirii funcţiei rinichilor. Atât în cazul nefirtei cât şi a insuficienţei renale s-a demonstrat că sinergia compuşilor din ganoderma controlează şi combate problemele de acest tip.  
22. TOXINFECŢII ALIMENTARE: Polizaharidă numită Lentinan care se găseşte în ciuperca ganoderma poate ajuta corpul să distrugă bacteriile care cauzează toxinfecţiile alimentare şi de asemenea distruge toxinele produse de aceste bacterii. 
23. IMUNITATE: Polifenolii, flavonoidele, Beta glucanul şi în principal Lentinanul care se găsesc în compziţia ciupercii ganoderma ajută la stimularea sistemului imunitar, întărin organismul în lupta sa contra infecţiilor.
24. GRIPĂ ŞI RĂCEALĂ: Consumul regulat al ciupercii ganoderma ajută la evitarea gripei şi a răcelilor, datorită sinergiei compuşilor săi care îmbunătăţesc în mod considerabil sistemul imunitar.
25. ASTM: Proprietăţile antiinflamatorii ale triterpenoidelor şi ale germaniului permit relaxarea muşchilor care susţin tuburile bronhiale, reducând severitatea episoadelor de astm. Pe lângă efectul imunomodulator al compuşilor din ganoderma, se evită de asemenea apariţia stărilor de agitaţie.
26. HERPES ŞI ALTE VIRUSURI: Ciuperca ganoderma, datorită compuşilor săi care întăresc sistemul imunitar şi a germaniului care creşte producţia de interferon este de un real folos atât în prevenirea cât şi în tratarea herpesului şi a altor virusuri precum tipurile de hepatită, papiloma, HIV, etc.  
27. ALERGII: Prezenţa triterpenoidelor precum a acidului ganoderic are efecte antihistaminice care diminuează alergiile. Atunci când există alergii, trebuie luat în considerare un consum regulat al ciupercii ganoderma. 
28. BOLI AUTOIMUNE: Datorită efectului Lentinanului şi a altor polizaharide precum beta-glucan se regularizează funcţia sistemului nostru imunitar, combătând astfel bolile precum psoriazis, vitiligo, lupus, artrită, etc.
29. HIV (SIDA): Cercetătorii din Japonia au demonstrat că lentinanul din ciuperca ganoderma îmbunătăţeşte în mod remarcabil sistemul imunitar şi ajută la reducerea atacului virusului HIV asupra celulelor sănătoase ale sistemului imunitar, ceea ce are ca efect faptul că consumul de ganoderma poate ajuta la stoparea virusului HIV.
30. STRES: Efectele combinate ale compuşilor ganodermei permit relaxarea sistemului nervos şi ajută la reducerea stresului şi a anxietăţii, care constituie principalii factori de risc ai bolilor lumii moderne. 
 Precautii si contraindicatii :
Datorita controverselor nascute pe marginea toxicitatii sale, aceasta ciuperca medicinala a fost testata clinic in mai multe spitale din China, iar ca urmare acestui studiu amplu, facut in anul 2005, a fost catalogata ca fiind practic lipsita de efecte secundare. Totusi, ganoderma trebuie administrata cu prudenta, in doze mici (un sfert de comprimat pe zi, in primele 3 zile de tratament) la pacientii cu alergie la antibiotice sau cu alergie la mucegai. De asemenea, ganoderma nu va fi administrata celor care iau medicatie care sa favorizeze coagularea sangelui (administrata, de exemplu, pacientilor cu hemofilie), deoarece are efecte antiagregante plachetare.
Pentru a obtine rezultatele terapeutice prezentate in acest articol este necesar sa fie folosite comprimate cu aceasta ciuperca medicinala corect preparate si dozate. Pe piata noastra, din pacate, exista multe preparate din import, care fie ca nu respecta doza terapeutica, fie folosesc pulberi de ganoderma (unele pentru uz alimentar si nu medicinal, cele doua fiind foarte diferite) in locul extractului, care este mult mai usor de asimilat si de utilizat de catre organism.Sunt recomande comprimatele "Ganoderma" si "Ganodermax", produse de firma romaneasca "Dacia Plant", care sunt preparate cu extract de Ganoderma lucidum foarte bogat in polizaharide (o concentratie de minimum 20%!) si cu care s-au obtinut rezultate excelente in tratament si au un prêt mult mai accesibil.

Informatii preluate de pe:
http://www.dr-catalin-luca.ro
http://arborele-vietii.blogspot.ro/2010/02/ciuperca-ganoderma-ciuperca-nemuririi.html http://sanatate.acasa.ro/naturist-8/ganoderma-ciuperca-medicinala-minune

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu